#kertojanmatka – Suomi

Tästä se lähtee. Pakkasin äsken rinkan lähes valmiiksi. Yllättävän kevyt, ja lisäksi vielä päiväreppuunkin jäi paljon tilaa. No, reilu kahdessa kuukaudessa ehtii varmasti ostamaan jotain repun painikkeeksi.

Mistä siis on kyse? Tiimiakatemialla on alusta alkaen tehty opintojen päätteeksi maailmanympärysmatka itse tienatuilla rahoilla. Koko tutkinto pyörii käytännön projektien ja tiimioppimisen ympärillä, ja rahaa tehdään ensin yrityksen pyörittämiseen, isompiin investointeihin ja omiin palkkoihin, ja lopuksi sitten viimeisen vuoden aikana maailmanympärysmatkaa varten. Tyypillinen budjetti on noin kymppitonnin per nassu.

Osuuskunta Mittava starttaa oman maailmanympärysmatkan viikon päästä 24. päivä sunnuntaina kohti Brasiliaa. Sen jälkeen hiukan hajaannutaan erinäisiin reissuporukoihin. Oma reissuni suuntaa Brasilian jälkeen Chileen, Boliviaan, Alaskaan, Uuteen-Seelantiin ja lopuksi vielä Japaniin. Eli toden totta, tämä pallo tulee kierrettyä vastapäivään ihan ympäri. Reissutavoitteissa on päästä yhden jos toisenlaisen laudan päälle, ja kaiken huippuna jos pääsisi Alaskassa tekemään helikopteritripin huipulle ja laskemaan sieltä koskematonta puuterilunta alas.

Mulle naurettiin perjantaina treeneissä kun kysyin että onko kukaan muu tehny markkinointisuunnitelmaa mymmille. Mää ainakin oon ottanu tän reissun sen verran tosissaan että oon suunnitellu suuntaviivoja, että miten kaikki ystävät ja sukulaiset pysyy kateel… siis pysyy kartalla että missä meen. Videokuvaajana piti hetki pohtia että nappaanko ihan oikeen kameran mukaan, ostanko sittenkin GoPron vai jätänkö kokonaan pois. Päädyin lopulta viimeiseen vaihtoehtoon, eli reissun päälle suunnataan vain puhelimen kameralla. Kaikki mikä ei tallennu kameran linssin kautta, jääköön sydämeen.

Twitterissä aion tuupata kuvia ja satunnaisia selfieitä lähes päivittäin tägillä #kertojanmatka. Nokkelimmat varmasti huomavat tägissä viittaukseen erääseen suureen kiinnostuksen kohteeseeni… Instagramiin tulee epäsaannöllisesti komeimmat, parhaimmat ja pahimmat kuvat samalla tägillä, sekä tietysti tägeillä #tiimiakatemia ja #mittavawashere. Snapchatti päivittyy jos jaksaa, ja blogissa tulee joka maasta yksi kokoava postaus niin kuvien kuin tarinoiden osalta.

Ensi viikko meneekin sitten lämmitellessä tuota reilu kahden kuukauden reissua varten. Tiedossa on symmi, eli suomenympärimatka. Ensin pari päivää Kajaanissa, sitten kolme päivää Turkusessa ja siihen päälle vielä päivä Keuruulla. Lauantai-illaksi työt purkkiin ja kotiin, repun vaihto rinkkaan ja kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää, josta lähtee lento aamuviiden aikaan.

 

Adios amigos.

 

Pst, kaikki suositukset ja kontaktit reissun varrelle osuvista maista otetaan ilolla vastaan!

  1 comment for “#kertojanmatka – Suomi

  1. Pirjo-tätsä
    13.2.2016 at 09:43

    Nauti matkastasi ja elä täysillä

Comments are closed.