Kirjahaaste – 1. kirja, check

Räväytin sitten vauhdilla tuon Kutsumusjohtajan lävitse. Jos Tiimiakatemia mulle jotain opetti bisneskirjojen lukemisesta niin nopea ja valikoiva lukeminen. En siis väitä että olisin jokaisen sivun lukenut, mutta luin läpi hieman valikoiden omien kiinnostuksien ja tarpeiden mukaisesti. Jos olet tutustunut kirjaan Syty ja sytytä, niin tämä on yhtälailla tuhti kirja. Aaltosella on ilmeisesti tapana kirjoittaa tuhteja opuksia.

Kutsumusjohtaja käy lävitse johtamista aina henkilökohtaiselta tasolta organisaatiotasolle. Tutuiksi tulevat niin historia kuin nykyhetki ja mitä erilaisemmat kaaviot ja teoriat johtamiseen tai johtajaan liittyen. Näin ollen vastaan tuli myös paljon tuttuja juttuja muista kirjoista mitä olin lukenut. Oma kokemukseni jäi hieman pinnalliseksi, koska kirja ei kunnolla saanut minua mukaansa, mutta joitain hyviä huomioita kuitenkin.

 

Logos, ethos ja pathos – johtajuuden selkäranka. Tuttu juttu Torkin Puhevallasta, mutta erittäin tärkeä alleviivattava silti. Ensinnäkin, tee kotiläksysi eli tunne johtajuus, oma ala ja analysoi tarpeeksi. Saavuta siis riittävä tiedon taso (logos). Toisekseen, ole uskottava. Ole rehellinen, inspiroiva, pätevä ja visionäärinen (ethos). Ja kolmanneksi, laita mukaan tunnetta. Johtaja on ihminen, samoin johdettava. Tunne määrittelee meitä ja meidän päätöksiämme, joten pidä se mukana (pathos). Näiden kolmen retoriikasta tutun termin lisäksi Aaltonen ym. johtaa selkärangan ympärille myös neljännen termin, mythos eli tarina. Ei liene yllättävää että tämä jäi juuri minulle mieleen ja suorastaan pomppi silmille. Johtaminen on dramaturgiaa eli vuorovaikutuksiin vaikuttamista, ja johtaja onnistuu jos hän pystyy nivomaan merkitykselliset asiat jatkuvasti suurempaan tarinaan.

Passion ja mission suhde. Se, jolla ei ole passiota eli tunnetta, eikä missiota eli merkitystä, on vain puuhastelija tai muuten kyynistynyt johtaja. Se, jolla on vain vahva missio eli tietoisuus tehtävästä, on kuuliainen, mutta ilman tunnetta. Pelkällä passiolla puolestaan poukkoilee asiasta toiseen tunteen perässä. Silloin kun sekä passio että missio loksahtavat kohdalleen, voidaan puhua kutsumusjohtajasta. Mun kohdallani tämä tarkoittaa sitä, että pitää alkaa maalailemaan ja kiteyttämään isot viivat molemmista!

Kutsumusjohtajan 7 vahvuutta. Nämä seitsemän vahvuutta tarjoiltiin yhdessä Abraham Maslowin lainauksen kanssa: ”Jos tähtäät olemaan mitään vähempää kuin mihin kykenet, olet luultavasti onneton koko loppuelämäsi”.

  1. Johtamisen kipinä
  2. Tietoisuus tehtävän merkittävyydestä
  3. Halu palvella
  4. Oma särmä
  5. Sinnikkyys
  6. Merkitysten johtaminen
  7. Eettisyys

Lista oli hyvä, ja se käytiin myös sujuvasti läpi. Se kuitenkin muistutti minua Hyvejohtajuus-kirjasta, joka omasta mielestäni pukee johtamisen pilarit paremmin. No, mielipideasioita. Kokonaisuutena tuhti kirja, jota pitäisi sulatella paljon pidemmällä ajalla. Toisaalta, oma elämäntilanteeni ei ehkä aivan mätsännyt kirjan kohderyhmään.

 

Suurta paloa en siis saanut aikaiseksi, mutta en laske sitä johtajuuden syyksi. Taidan lukea vielä uudelleen Hyvejohtajuuden, ja ehkä myös kaivaa Maxwellin uusimman johtajuuskirjan jostain. Sitä ennen siirryn seuraavaan kirjaan:

Esimies ja coaching

Valmentaminen kiinnostaa ja mielenkiinnolla katsotaan onko tästä sitä ruokkimaan.

 

Ps. Pitäisi varmaan lyhentää aikaa tai lisätä kirjojen määrää, koska musta tuntuu että 12 kirjaa kahteentoista kuukauteen on aivan liian kevyttä kauraa. No, tuleepahan tavoite täyteen!