Kun valmistun, mitä työkaluja tarvitsen?

Opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja minusta valmistuu tradenomi.

 

Organisaatio nimeltä ammattikorkeakoulu keppihyypiöineen haluaa minun oppivan konsernitilinpäätöksen tekemistä, juridiikkaa ja pankkitoimintaa. Minä en halua.

Minä haluan oppia johtamaan, myymään ja markkinoimaan. Haluan oppia tekemään töitä, niin kuin töitä työelämässä tehdään. Ei niin kuin oppikirjassa opetetaan.

Haluan löytää omat kiinnostuksen alueeni, oppia toimimaan siellä ja työllistyä sinne. En ole vielä kolmenkaan vuoden jälkeen varma missä se on, mutta olen oppinut miten voin sinne löytää. Tie sinne on mutkainen, mutta yksinkertainen. Kokeilemalla. Kokeilemalla eri osa-alueita niin maan perkeleesti.

Kun sitten joskus tarvitsen jonkun tekemään konsernitilinpäätöstä, niin minä haluan palkata hänet. Win-win -situation. Minun ei tarvitse sitä osata.

 

 

Suomalainen koulutus tasapäistää. Koulutusjärjestelmämme on kaukaa menneisyydestä ja pyrkii ensisijaisesti kontrolloimaan ja takomaan päähän ennaltamäärättyjä asioita, koska ”haluamme antaa kaikille samat valmiudet työelämään”. Voisiko joku kysyä minulta mitä minä haluan, tai mikä vielä tärkeämpää, mitä työelämä minulta haluaa?

 

Tiimiakatemia pelasti minut tutkinnolta. Tavalliselta, tasapäistävältä tutkinnolta.

 

Kiitos Tiimiakatemia, että teit minusta työntekijän. Työntekijän jolla on asennetta. Työntekijän, joka ei luovuta, vaan luottaa oppimiinsa taitoihin ja siihen, että aina voi oppia lisää. Maailma tarvitsee meitä, työntekijöitä, joilla on asennetta.

 

——

Tämä kirjoitus on puhdasta vihanhallintaa. Tänä kauniina Yrittäjän päivänä, la 5.9., Keskisuomalainen julkaisi seuraavan jutun: Tiimiakatemia yhdistyy liiketalouteen – syynä puutteet liikeosaamisessa

Sen lisäksi että artikkeli on täysin toispuoleinen ja täynnä negatiivisuutta, se sisältää myös puhtaita asiavirheitä, joita keppihyypiöt norsunluutornistaan ovat viljelleet. Hittolainen.

Voit lukea valmistuvien kommentteja siitä, mitä Tiimiakatemia heille on oikeasti tehnyt: Timo Lehtosen julkaisu aiheesta

Timo Lehtosella on myös omassa blogissaan juttua aiheesta.

Valmistuneiden tarinoita artikkeliin liittyen: Petri VirtaJussi GallaSuvi Widgren