Reissun viimeinen niitti Japanista

Mun ei oo tarvinnut viikkoon puhua kokonaisia lauseita kenellekkään. Kun vastapuoli osaa vain yksittäisiä englanninkielisiä sanoja, on parempi vastata samalla kaavalla. ”Tomorrow, no snowboarding. Rest day.” Yhden sanan kommunikointini on siis kehittynyt huimasti täällä Japanissa. Sori kaverit, saatte sitten Suomessa pumpata musta ulos ne kokonaiset lauseet.

Sompailu ja arvailu saa täällä myös aivan uuden ulottuvuuden kun kirjaimet vaihdetaan koukeroiksi. Parhaimmillaan latinalainen kirjaimisto on jätetty kokonaan pois, joten tämä tollo länsimaalainen pyörii hetken ympyrää ja sitten ottaa arvalla seuraavan kohteen. Pidän suurena ihmeenä sitä että ehdin yhdellä lennolla, kahdella junalla ja yhdellä bussimatkalla lähes sujuvasti perille, ja yhden päivän sisällä.

Majoitus oli varattu ekasta päivästä lähtien Naebaan, joka on siis pieni kylä isoilla rinteillä. Koko kylässä oli vain yksi pääkatu, jonka varrella lähes kaikki kaupat, grillit ja vuokraamot oli. Lodge Kashiwagi sijaitsi ”kylän laitamilla”, siis 150m pääkadusta sivuun. Tässä kyläpahasessa tein paluun perusasioiden äärelle. Olemiseen. Naebassa ei nimittäin juuri muuta tekemistä noin niinkuin lumilautailun lisäksi ollut.

Mutta lumilautailu, aijjett’! Eka laskupäivä oli sellainen kevätsää. Reippaasti pilviä mut suht lämmin, rinteen alaosissa kevätlaidunta ja paljon loskaa. Ihan kivaa, mutta mielessä kävi kyllä että pitikö tänne asti lähteä laskemaan loskalunta. Päätin ottaa seuraavan päivän levon ja olemisen kannalta ja palata rinteeseen vasta kolmantena päivänä. Säätiedotuksissa oli ennustettu millin verran sademäärää.

Ja tältä se perjantai sitten näytti! Kylässäkin oli se muutama sentti lunta jäänyt maahan, mutta rinteisiin sitä oli sitten kasaantunut huooomattavasti enemmän. Ei muutakuin vauhdilla ylös ja kaikista nälkäisimpien powderhoundien perässä metsään ja takamaastoon. Tässä vaiheessa tuli myös todistettua se, että jos huivi ei ole suun edessä niin siihen pöllyävään lumeen voi oikeasti tukehtua. Köh köh.

Illalla sitten tiesi olleensa puuterilumella. Vuokraamolla ei ollut niitä kunnon puuteripulkkia, joten tyydyin 160 senttiseen Burtoniin. Siteet aivan takalaidassa ja paino takajalan päällä koko päivän painaneena oli illalla ongelmia portaita noustessa. Edes kivuliaimmat jalkapäivät salilla ei oo koskaan tuntunu yhtä pahalta! Toisaalta, treenaappa etureisiä salilla kuus tuntia. Se vois tuntua aika pahalta seuraavana päivänä.

Muutamat pannutukset kun tuli myös otettua laskupäivien aikana niin lepopäivät olikin yhtäkkiä todella tarpeellisia. Yläselkä, hartiat, niskat sekä oikea käsi kiittelevät harrastusvalintojani.

Lepopäivien aikana ehdin laskeskella että näitä tälläsiä lyhyitä reissuja pystyis tekemään jopa aika paljon, kun vaan ajoittaa oikeisiin hetkiin. Toisin sanoen aloin unelmoimaan siitä että kävis vähän useemmin ulkomailla laskemassa. Ajattelin aloittaa ehkä jo ensi syksynä, mutta viimeistään ensi talvena. Mukaan mahtuu mun lisäks 1-3 henkilöä, saa alkaa ilmoittautumaan mulle! Päämäärä selviää sitten myöhemmin.

Tokiossa ehdin parin päivän aikana tsekata ne muutamat perusturistikohteet: kukkivat kirsikkapuut, Asakusan alue ja Tokyo Skytree eli maailman korkein torni.

Mutta tää lopetus on jotain niin täydellistä. Herään huomenna lentokenttähotellista, syön aamupalaa, teen check-inin ja kävelen portille odottamaan lentokonetta. Lentokone on Finnairin ja se lentää kymmenen tuntia suoraan Tokiosta Helsinkiin kello 11 – 15. Arvioitu lopullinen saapumisaika Jyväskylään iltakahdeksan ja -yhdeksän välissä.

Tätä tarkoittaa ihan käytännössä Finnairin mainoslause ”Illaksi kotiin”.

  4 comments for “Reissun viimeinen niitti Japanista

 1. Teemu Vihinen
  28.3.2016 at 17:02

  On sulla ollu kyl iha mielettömän huikeeee reissu! Oon ylpee susta. = D Tervetulloo Suomee.

  • 29.3.2016 at 01:17

   Kiitos! On tää ollu yhenlainen tutkimusmatka kyllä.

 2. H.T
  3.4.2016 at 14:36

  Todella huiman hieno reissu!!! toivottavasti sydämmeesi jäi tuo minuakin puraissut mustalais kärpänen.. rakkaus ja intohimo nähdä aina uutta ja kokea kaikki .
  Jos vain uskaltaa unelmoida ja elää intohimojesi mukaan niin elämä maistuu aina kun siinä on pippuria ja suolaa =)
  lahjaksi saatuna elämäpitää käyttää täydellisesti hyväkseen, huomisesta et tiedä, menneeseen et voi vaikuttaa..
  tervetuloa takaisin , jos aikaa niin voisi tulla käymään katsomaan reissun kuvat ja tarinat hyvän ruuan yhteydessä. siis ennen kuin lähetään taas kotiin Unkarin suuntaan.
  Kannattaa miettiä muuten lasku reissuihin noita slovakian paikkoja, edullisempaa majoitus ja liput sekä huiman jyrkät rinteet, alpeilla asuneena väittäisin jopa paremmaksi..

  • 3.4.2016 at 14:38

   Kiitos! Ensi viikolla on itseasiassa hyvin aikaa, joten katsellaan ihmeessä joku hetki.

Comments are closed.